Antwoord op vragen over het sociaal domein

Budgetbeheer

Vindt u het lastig om uw rekeningen op tijd te betalen en te sparen voor grote uitgaven? Budgetbeheer kan een oplossing voor u zijn. Bij budgetbeheer komt uw inkomen terecht bij de budgetbeheerder. De budgetbeheerder betaalt bijvoorbeeld uw huur, verzekeringen en energiekosten. Het geld dat overblijft wordt op uw bankrekening gezet. Dit geld kunt u gebruiken voor dagelijkse kosten, zoals de boodschappen.

Verschillende vormen

Meestal zijn er verschillende vormen van budgetbeheer. Dat begint bij een pakket waarbij alleen uw vaste lasten voor u worden betaald. In de meest uitgebreide vorm van budgetbeheer worden al uw betalingen gedaan en wordt geld gespaard voor grote uitgaven.

Wanneer kan ik gebruik maken van budgetbeheer?

In principe kan iedereen gebruik maken van budgetbeheer. Er zijn veel bedrijven die budgetbeheer aanbieden. Heeft u te maken met schuldhulpverlening? Uw budgetbeheer wordt vaak gedaan door een gemeentelijke kredietbank. U kunt tijdens de schuldhulpverlening bijvoorbeeld budgetbeheer krijgen:

  • om (nieuwe) schulden te voorkomen, of 
  • om rust te krijgen in uw situatie, of
  • om schulden aan te pakken (de schuldregeling).

Uw gemeente heeft de volgende regels over het gebruik van budgetbeheer:

Regels van Gemeente Woensdrecht

Uw gemeente doet mee aan deze website. Als uw gemeente regels heeft over dit onderwerp, dan kunt u die hier binnenkort vinden. Het is mogelijk dat uw gemeente geen regels heeft over dit onderwerp. In dat geval blijft u deze melding zien. Wij raden u daarom aan om hier binnenkort nog eens te kijken.

Lees ook

Deze ruimte is bestemd voor relevante documenten en formulieren van uw gemeente.

Helaas doet uw gemeente nog niet mee aan deze website zodat wij deze informatie hier niet kunnen weergeven.