Antwoord op vragen over het sociaal domein

Handbike of aankoppelfiets

Bent u door uw beperkingen niet in staat het openbaar vervoer te bereiken en/of te gebruiken, dan kan de gemeente u een vervoersvoorziening verstrekken. Als het collectief vervoer voor u geen (afdoende) oplossing is, dan kunt u recht hebben op een andere individuele vervoersvoorziening, zoals een handbike of aankoppelfiets.

Wat is een handbike?

Een handbike is een 'fiets' die gemakkelijk met de armen kan worden aangedreven. Een goede handfunctie is niet nodig. Handbikes kunnen, net als een gewone fiets, uit één geheel bestaan. Er zijn ook modellen waarbij een voorwiel en aandrijfmechanisme aan een rolstoel worden gekoppeld om een 'fiets' te maken. Handbikes zijn vooral populair onder mensen met dwarsleasies, maar ze zijn ook geschikt voor mensen met andere beperkingen. 

Voorwaarden

Om recht te hebben op een Wmo-voorziening voor een handbike of aankoppelfiets moet u voldoen aan de voorwaarden voor vervoersvoorzieningen. De gemeente kan extra regels stellen:

Regels van Gemeente Woensdrecht

Uw gemeente doet mee aan deze website. Als uw gemeente regels heeft over dit onderwerp, dan kunt u die hier binnenkort vinden. Het is mogelijk dat uw gemeente geen regels heeft over dit onderwerp. In dat geval blijft u deze melding zien. Wij raden u daarom aan om hier binnenkort nog eens te kijken.

Deze ruimte is bestemd voor relevante documenten en formulieren van uw gemeente.

Helaas doet uw gemeente nog niet mee aan deze website zodat wij deze informatie hier niet kunnen weergeven.

Begrippen